Slapp hud

Endermologie/Lipomassage är namnet på den behandling med LPG som, utan smärta eller kirurgiska ingrepp, kan avlägsna eller minska envisa celluliter och besvärande fettdepåer från mage, ”ridbyxlår” eller stjärtpartiet, och slapp hud kan stramas upp. Endermologie/lipomassage kan också vara ett bra alternativ till fettsugning. Detta för alla de personer som tvekar inför ett kirurgiskt ingrepp eller för dem, som av olika anledningar, inte anses som lämplig för.

Hur går det till:
Tekniken bygger på en unik, patenterad metod. Maskinen som används är en speciell teknisk apparat som behandlar bindväven i huden och underhudsfettet. Två motoriserade rullar som arbetar ihop med ett undertryck, i en lufttät kammare, skapar en våg som viker upp/slätar ut huden. Vågen rullas framåt och bakåt av det motoriserade behandlingshuvudet (djup bindvävsmassage). Beroende på vilket program man väljer på maskinen kan man få konstant eller rytmisk aspiration som också regleras i styrka efter hudtyp och tjocklek. Man ställer också in olika fart på rullarna och på så sätt uppnås olika intensitet och rörelser i huden.

På detta sätt öppnas blod- och lymfkärl upp i hud och underhudsfettet. Cirkulationen kommer igång rejält och på så sätt minskar man eventuella vätskeansamlingar som kan finnas här. Slaggprodukter och gifter dräneras ut och försvinner. Behandlingen påverkar också fettcellerna att komma i lipolys, vilket betyder att de släpper ifrån sig lagrad energi. På detta sätt minskas fettcellerna i omfång och fettdepåerna kan krympa. Detta främjar en fortsatt bättre cirkulation och ett långvarit resultat. Kollagen och elastin i huden påverkas också positivt och detta leder till en smidigare och fastare hud.