IPL- hudföryngring

IPL-behandling är en ljusbehandling som används för hudföryngring, s.k. photo skin rejuvenation, där ljuset verkar på djupet i huden och ökar elasticitet och spänst genom att stimulera till nybildning av kollagen.

Ansiktshuden har ett mycket tätt nätverk av vener och fina artärer, så kallade kapillärer. Med åldrandet och beroende på ärftliga faktorer och livsstil kan vissa av dessa fina kärl brista och resultera i röda strimmor och röda fläckar i bland annat ansiktet. IPL kan mycket effektivt få bort dessa skadade kärl och återställa huden helt.

Intensivt pulserande ljus sänds ner genom överhuden och energin koncentreras till de djupare delarna av dermis. Ljuset genererar värme upp till 60 grader under några millisekunder vilket stimulerar bindvävcellerna i kroppen att producera mer kollagen och elastin. Tester visar att metoden effektivt minskar fina linjer samt ger en ”fräschare” och fastare hud.

Tack vare teknologi med inbyggd kylning känns behandling knappt. Ljuspulsen kan liknas vid en kamerablixt och brukar kännas som ett stick och ibland av en känsla av ökad värme i huden. Efter behandlingen kan en svag rodnad eller svullnad uppstå, vilken försvinner inom några dagar. Vid varje puls behandlas en yta på 10×20 mm. Det ger en snabb behandling, ett helt ansikte tar endast ca 20 minuter att behandla. Hur många behandlingar som krävs varierar beroende på hur stor yta som skall behandlas.